Matematik

Beregn f '(x) og løs ved beregning ligningen f ' (x)=40

03. september 2014 af MissCeca (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en opgave i matematik, som jeg håber at en eller anden kan hjælpe mig med. 

Min opgave lyder:

En funktion er givet ved forskriften: 

f(x)=5*e2x

Beregn f ' (x) og løs ved beregning ligningen f ' (x)=40

Jeg er helt fortabt mht. denne opgave da jeg ikke ved hvordan jeg gør.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af mathon

        f '(x) = 5·e2x·2 = 10·e2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at differentiere funktionen f(x). Derved får man forskriften for f '(x) , og man kan så løse ligningen

        f '(x) = 40 .


Svar #3
03. september 2014 af MissCeca (Slettet)

Tak for det hurtige svar. 

Jeg har differentieret funktionen, og fået det svar du er kommet frem til. Problemet er at jeg stadig ikke er helt sikker på hvordan jeg løser f '(x)=40. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal så løse ligningen

        10·e2x = 40 ,

dvs.

        e2x = 4 .

Tag ln() på hver side og løs færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2014 af mathon

       10·e2x = 40

         e2x = 4

       (ex)= 22

         ex = 2

        x = ln(2)


Svar #6
03. september 2014 af MissCeca (Slettet)

Tak, jeg har fået løst opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det må man da sige, at du har.


Skriv et svar til: Beregn f '(x) og løs ved beregning ligningen f ' (x)=40

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.