Matematik

Ensvinklede trekanter - find FG og EG

04. september 2014 af venø96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bruge noget hjælp.

a) Har jeg lavet

b) Bestem FG og EG

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre, da jeg kun har en side af trekanten

Kan nogen hjælpe, på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af mathon

                             \sin(E)=\frac{12}{34}=\frac{6}{17} \; \; \; \; \; \; \; 0< E< 90^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2014 af mathon

                           \frac{\left | FG \right |}{\left |FC \right |}=\frac{\left | DG \right |}{\left |CE \right |}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2014 af PeterValberg

a)

vinkel C (ECF) i trekant CEF kan bestemmes vha.:  cos(ECF) = |CF|/|CE|

b)

Da trekanterne er ensvinklede (ligedannede) kan du udnytte, at du kan opstille
forhold mellem ensbeliggende sider i de to trekanter og at disse forhold er ens.

benyt at:    |FG|/|DG| = |CF|/|CE|      

|EF| kan bestemmes vha Pythagoras' læresætning (i trekant CEF)
Derved kan længden af EG bestemmes som:  |EG| = |EF| - |FG|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. september 2014 af venø96 (Slettet)

Tak for svaret. 

kan du måske fortælle mig ydligere om hvordan jeg finder FG, det forstår jeg nemlig ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2014 af PeterValberg

Multiplicér begge sider af udtrykket i #3b med |DG| og indsæt kendte værdier

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter - find FG og EG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.