Matematik

Fjerne moms fra beløb

04. september 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Opgaven lyder således:

Fremstil en tabel med priserne fra markedet uden moms (Momsen er på 25%)

Fx. pris: 55 kr. 

Hvordan trækker jeg de 25% fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af mathon

prisexc = (55 kr) · 0,80


Svar #2
04. september 2014 af Egofaciens (Slettet)

Hvorfor 0,80?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2014 af mathon

ved tillæg af moms gangs med 1,25

ved fraregning af mom divideres med 1,25,  som er det samme som at gange med 0,80

dvs
                        ved tillæg af moms lægges 25% til
                        ved fraregning af moms trækkes 20% fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2014 af Sebastian13031 (Slettet)

55/100 = 0,55 <=> 25*0,55 = 13,75 kr. 

Så du skal bare trække 13,75 kr. fra de 55.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2014 af mathon

#4 er pædagogisk vildledning og dermed helt forkert.

Folkeskolelærerne skal ikke alle have ros for effekten af deres undervisning i procentregning.

Så der skal ikke bare trækkes 25% fra, men derimod trækkes 20% af prisen-inklusive-moms fra.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2014 af mette48 (Slettet)

Du skal finde ud af hvad prisen er uden moms.

pris uden moms kaldes x

momsen er så x*20/100

pris med moms x+x*20/100

prisen med moms er oplyst som 55 kr

x+x*20/100=55       løs ligningen, så har du prisen uden moms, som så bliver 44 kr


Skriv et svar til: Fjerne moms fra beløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.