Matematik

Gør rede for, at punkterne danner en plan firkant i rummet.

04. september 2014 af Keseny - Niveau: A-niveau

Punkterne A, B, C og D har koordinaterne A(-2, 3, 2) , B(8, -4, 4) , C(24, -17, 15)  , D(14, -10, 13)

Gør rede for, at punkterne A, B, C og D danner en plan firkant i rummet.

Hvordan kan jeg se det? :-O


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af mathon

Vektorerne AB og BC udspænder en plan med normalvektor AB x BC.
Undersøg om D ligger i denne plan.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis punktet D ligger i planen bestemt af punkterne A, B og C, ligger D i planen bestemt ved punktet A og udspændt af vektorerne AB og AC. Der vil derfor findes to tal a1 og a2, så at

        OD = OA + a1·AB + a2·AC

               = OA + a1·(OB - OA) + a2·(OC - OA)

               = (1 - a1 - a2OA + a1·OB + a2·OC ,

dvs, der findes et skalarsæt (λ123) ≠ (0,0,0) så at

        OD = λ1·OA + λ2·OB + λ3·OC .

For de i opgaven givne punkter ser man, at

        OD = OA - OB + OC .


Svar #3
05. september 2014 af Keseny

Er ikke helt sikker på, at jeg forstår det. Har ikke været i skole, da vektorer blev gennemgået, så jeg har ikke været helt hurtig til at opsnappe, hvordan jeg løser de her opgaver :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da ingen undskyldning for ikke at sætte sig ind i emnet vektorer.


Svar #5
05. september 2014 af Keseny

Det er jeg godt klar over, og jeg har skam forsøgt at læse op på det, men at kigge på nettet og i min matematikbog er trods alt ikke det samme som at få tavleundervisning. Desværre er jeg ikke herre over, hvornår jeg bliver syg, og denne gang gik det udover vektorer i rummet :(


Skriv et svar til: Gør rede for, at punkterne danner en plan firkant i rummet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.