Matematik

Parallel linje & ><

06. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg skal have hjælp til disse to opgaver og kunne meget godt bruge noget hjælp!

Opgaverne lyder således:

Linjerne k, l og m er tre forskellige linjer. Hvis linje k er parallel med linje l, og linje l er parallel med linje m, hvilket af følgende udsagn må så være sandt?

A) Linje k er vinkelret på linje l
B) Linje k er vinkelret på linje m
C) Linje k er parrallel med linje m
D) Linje k krydser linje l
E) Linje k krydser linje m

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Hvis a > 0 og b < 0, hvilket af følgende MÅ så være sandt?

A) ab > 0
B) a - b > 0
C) b - a > 0
D) a + b > 0
E) a + b < 0

Jeg er fuldstændig lost i begge opgaver - kan jeg bedes få noget hjælp? 

På forhånd, mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis to linier hver er parallel med samme tredje linie, er de to linier selv parallelle.

I den anden opgave om a og b ved man så, at både a og (-b) er positive.


Svar #2
06. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Den første;

Hmhm, ok da. Men hvilken af de fem udsagn er det så? Det er C), har jeg ret?

Den anden;

Det er altså D)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja til begge.


Svar #4
06. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#3

Jeg takker af hele hjertet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2014 af Stats

I nummer 2 opgave er der flere løsninger

Hvis a > 0 vil det sige: eksempelvis a=2
Hvis b < 0 vil det sige: eksempelvis b=-2

A) ab > 0 vilket ikke er sandt da 2·(-2) = -4              |     x     |
B) a - b > 0 vilket er sandt da 2 - (-2) = 4                 |     √     |
C) b - a > 0 hvilket ikke være sandt, da -2 - 2 = -4   |     x     |
D) b + a > 0 hvilket kan være sandt, da -1 + 3 = 2   | x og √ |
E) a + b < 0 hvilket kan være sandt, da 2 - 1 = 1     | x og √ |

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2014 af Therk

#5

I nummer 2 opgave er der flere løsninger

[...]
#0

[...]

Hvis a > 0 og b < 0, hvilket af følgende så være sandt?

[...]

Kun én af svarmulighederne er sand for ethvert valg af a og b. Påstand D) og E) gælder derfor ikke. Der er kun en løsning.

Som nævnt i #1:

a og (-b) må være positive, hvorfor

a+(-b) = a-b>0.

Det er altså påstand B), der er sand.


Skriv et svar til: Parallel linje & ><

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.