Matematik

Vektorer uden hjælp

07. september 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en opgave som jeg ikke kan komme videre..

I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O(0,0) er givet to punkter

A(3,-4) og B(5,1)

Punktet C er bestem ved Vektor OC = Vektor AB

Bestem koordinatsættet til C


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2014 af mathon

             \overrightarrow{OC}=\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 5\\1 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 3\\-4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5-3\\1-(-4) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\5 \end{pmatrix}

Et punkt og dets stedvektor har samme koordinater:

                                                      C=(2;5)


Skriv et svar til: Vektorer uden hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.