Matematik

Reducerering Mangler hjælp

07. september 2014 af Eliasz - Niveau: B-niveau

Reducer: \frac{(p+q)^2-4pq}{p-q}

Jeg har brugt kvadratsætninger osv. Men kan det passe at det giver:

p+q-2pq ?

Eller er det

p-q ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Therk

Nu har du givet os to svarmuligheder. En af dem er den rigtige. Hvordan er du kommet frem til dem hver især?


Svar #2
07. september 2014 af Eliasz

\frac{(p+q)^2-4pq}{p-q}

\frac{p^2+q^2+2pq-4pq}{p-q}

p+q-2pq

Den anden har jeg brugt Maple 18?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af Therk

Prøv at faktorisere

p^2+q^2-4pq+2pq = {\color{red}p^2+q^2-2pq}.


Svar #4
07. september 2014 af Eliasz

(p-q)^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2014 af Therk

Ja, lige netop. Og hvad er

\frac{(p-q)^2}{p-q}

lig med for p≠q?

Jeg håber at fremgangsmåden gav mening.


Svar #6
07. september 2014 af Eliasz

Jo, tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Reducerering Mangler hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.