Fysik

Beregn sluttemperatur?

07. september 2014 af salima2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Beregn slutteperaturen for en genstand, der er lavet af jern, vejer 250 gram, har en starttemperatur på 25,0 'C og tilføres en varmeenergi på 210 J.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af mathon

                                 m\cdot c\cdot \Delta T=Q

            \left (0,250\; kg \right )\cdot \left (450\; \frac{J}{kg\cdot C} \right )\cdot \Delta T=210 \; J

                                


Svar #2
07. september 2014 af salima2300 (Slettet)

m=0.25

c=450

Q=210

0,25*450*deltaT=210 

Er lidt lost? :/ 


Svar #3
07. september 2014 af salima2300 (Slettet)

fordi har prøvet at isolere delta t men det giver ikke det rigtige? 


Svar #4
07. september 2014 af salima2300 (Slettet)

...hmm


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2014 af LeonhardEuler

Isoler x

\left (0,250\ \textup{kg} \right )\cdot \left (450\ \frac{\textup{J}}{\textup{Kg}\cdot ^{\circ}\textup{C}} \right )\cdot \left ( x-25,0\ \textup{C}^{\circ} \right )=210\ \textup{J}


Svar #6
07. september 2014 af salima2300 (Slettet)

tusinde tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2014 af mathon

                           \left (0,250\; kg \right )\cdot \left (450\; \frac{J}{kg\cdot C} \right )\cdot \Delta T=210 \; J

                                               112,5\; \frac{J}{C}\cdot \Delta T=210\; J

                                               \Delta T=\frac{210\; J}{112,5\; \frac{J}{C}}=1,87\; C

                                                T_{slut}=\left ( 25^{\circ}C \right )+\Delta T=\left ( 25^{\circ} C \right )+\left ( 1,87^{\circ}C \right )=26,87\; ^{\circ}C


Skriv et svar til: Beregn sluttemperatur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.