Matematik

Matematik

08. september 2014 af Esbjerg29 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej har virkelig brug for hjælp til disse 3 opgaver.

Sæt det størst mulig faktor uden for parentesen 

12xy+4x+8

3x²+9x

5y²+25y+15xy 

Nogle der kan hjælpe ???????????


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2014 af peter lind

Har du ikke nogen forslag selv ? Find største fælles devisor eller opløs de enkelte led i faktorer


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2014 af hesch (Slettet)

Eksempel:

12x2 + 18x - 6xy =                                       ( find største faktor, der går op i alle tre led )

6x*( 2x + 3 - y )                                            ( gør prøve, ved at gange ind i parantes )


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af mathon

         12xy + 4x + 8  =  22·3·x·y  +  22·x  +  23

           3·x+ 9x =  3·x·x  +  32·x

         5y² + 25y + 15xy = 5·y +  52·y  +  3·5·x·y


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.