Matematik

2 ukendte

08. september 2014 af Nick5471 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har igen brug for lidt hjælp.

Skal løse en ligning som ser sådan her ud: 5*x-9=32-3x+8

Jeg vil gerne lære hvordan man gør, så hvis der er nogle der vil bruge lidt tid på at forklare mig det ville det være super. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x i ligningen. Saml led med x på venstre side, og rene tal på højre side.


Svar #2
08. september 2014 af Nick5471 (Slettet)

Okay, så starter jeg vel med at addere 3x på begge side for at får udlignet x i højre side og så bliver det 4x i venstre. 

Er det korrekt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, ikke helt. Der er jo 5x på venstre side:

       5x - 9 + 3x = 32 + 8


Svar #4
08. september 2014 af Nick5471 (Slettet)

Det er også rigtigt, tak. Jeg tænkte på at man skulle holde tal uden x og med x fra hinanden, men havde ikke lige tage hensyn til (gange) 

5*x-9=32-3x+8

5x-9+3x=32+8

8x=49

Er dette korrekt så? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #6
08. september 2014 af Nick5471 (Slettet)

Jeg siger tusind tak for at du gad at bruge tid på at hjælpe mig Andersen11 :)


Skriv et svar til: 2 ukendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.