Matematik

Ekspo funktion - model

09. september 2014 af Ukendt81 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har formlen y=20,1*1,0234x

Den model sagde at der i nepal var 22,56m mennesker i 2000.

Men faktisk var der 24,7m.

"Hvordan vil du vurdere modellen ud fra dette?"

-Jeg er helt blank på hvad jeg skal skrive :-P


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den procentvise fejl     (model - faktisk) / faktisk

Funktionen er vel

         y = 20,1·1,0234x


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2014 af mathon

Det er en "modelfejl" på -8,9%
som formentlig vil give anledning til en modeltilretning.


Svar #3
09. september 2014 af Ukendt81 (Slettet)

#1

Beregn den procentvise fejl     (model - faktisk) / faktisk

Funktionen er vel

         y = 20,1·1,0234x

Ja de selvfølgelig en svipser!

Så det er bare den procentvise forskel de vil have når de beder mig om at "vurdere den"


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2014 af mathon

#3
        Det var en mulighed.


Skriv et svar til: Ekspo funktion - model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.