Matematik

Matematik Haster !!!!!

09. september 2014 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har virkelig brug for hjælp og jeg skal være færdig med den til imorgen.

Opgaven siger:

Bestem lBDl og lACl i firkant ABCD.

vinkel A og B er 90

Sidelængderne:

a = 6, b = 7 og c = 5

På forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af mathon

Sidelængder i firkanter angives éntydigt med to bogstaver.


Svar #2
09. september 2014 af 102938475 (Slettet)

Hvad mener du ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke klart, hvad du mener med 

        a = 6, b = 7 og c = 5 ,

når der er tale om en firkant.


Svar #4
09. september 2014 af 102938475 (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal sætte en skitse ind :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2014 af PeterValberg

Du kan vedhæfte skitsen som fil (se nedenunder indtastningsfeltet)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
09. september 2014 af 102938475 (Slettet)

Sådan, tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2014 af PeterValberg

Dit billede blev vist spejlvendt :-)
Hvis du tegner en linje fra C vinkelret på AD, kald fodpunktet E,
så har du delt trapezen i et rektangel ABCE og en retvinklet trekant CDE.
Længden af siden DE kan bestemmes vha Pythagoras' læresætning, idet du ved at:

|CD| = 6  og |CE| = |AB| = 5

Længden af siden CB kan bagefter bestemmes som:

|CB| = |AD| - IDE|

Arealet af trapezen kan bestemmes som:

A = (1/2)·|AB|·(|AD|+ICB|) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven kører også i denne tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1512215
hvor figuren er fremgår mere klart.


Svar #9
10. september 2014 af 102938475 (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: Matematik Haster !!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.