Matematik

MATEMATIK AFLEVERING!!!

09. september 2014 af aliniskandar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle 

jeg har en matematik aflevering for og der er en opgave jeg sidder fast i, opgaven lyder således:

angiv sidelængden og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32000 m2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af mathon

Skal det ikke være en ligesidet trekant?


Svar #2
09. september 2014 af aliniskandar (Slettet)

nej det er en ligebenet


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2014 af PeterValberg

Min datter har haft denne opgave også, da hun gik i 9'ende, så vidt jeg kan se,
så handler det om at konstruere en trekant, der er ligebenet og har det angivne areal,
det er efter min mening en lidt "fjollet" opgave....

Det nemmeste vil være at bestemme sig for at lave en retvinklet trekant, hvor kateterne er
de lige lange sider, - derved bliver hver af de øvrige vinkler 45º.
Arealet af den retvinklede trekant beregnes jo således som det halve af kateternes produkt
(der jo er lige lange), - og da du kender arealet i forvejen, kan du jo herved bestemme kateternes
længde. Den sidste side (hypotenusen) bestemmes vha. Pythagoras' læresætning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. september 2014 af aliniskandar (Slettet)

jamen jeg kan jo ikk lave en retvinklet trekant fordi det skal være en ligebenet trekant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2014 af PeterValberg

En retvinklet trekant kan sagtens være ligebenet :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig on at vælge en højde h og en grundlinie, så at arealet af trekanten er

        T = (1/2)·h·g = 32000 .

Ud fra højden h og grundlinien g har man så kateterne (g/2) og h i de to kongruente, retvinklede trekanter, hvori højden i en ligebenet trekant deler den oprindelige trekant. Man beregner så længen s af hver af de to lige store sider i den ligebenede trekant ved at benytte Pythagoras:

        s2 = (g/2)2 + h2 .

Den ligebenede trekant har så siderne s, s, og g, og dens areal er 32000 .


Skriv et svar til: MATEMATIK AFLEVERING!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.