Matematik

Differentiering - Produktreglen

09. september 2014 af nikonicolai (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og differentiere følgende funktion:

y=x25*ex

y'=5x4*ex+x5*ex      <-------------   Jeg kommer så langt, men er da i tvivl om, hvordan den skal simplificeres (reduceres)?

Tak for hjælpen på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af Muzs (Slettet)

Du kan sætte uden for parantes, så du enten sætte e^x uden for parantes eller både e^x og x^4 så får du
y'=ex*(5x4+x5) eller y'=ex*x4*(5+x)


Svar #2
09. september 2014 af nikonicolai (Slettet)

Selvfølgelig! Hvorfor havde jeg ikke lige set den.

Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har defineret funktionen som

        y = x25 · ex   ?

Der gælder generelt, at hvis

        f(x) = g(x) · ex ,

er

        f '(x) = (g(x) + g'(x)) · ex .


Skriv et svar til: Differentiering - Produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.