Matematik

har glemt hvordan det løses

10. september 2014 af hej2010 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

som sagt jeg har glemt hvordan disse løses... help

Vedhæftet fil: photo.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er 17 ligninger, og du er på universitet/videregående niveau?

1) - 2) Benyt nulreglen

3) - 16) 2.-gradsligninger; beregn diskriminant og benyt rodformel, eller faktoriser og benyt nulreglen. Nogle af ligningerne har ikke-reelle løsninger.

17) Faktoriser og løs de resulterende ligninger.


Svar #2
10. september 2014 af hej2010 (Slettet)

Det er faktisk ikke mine opgaver. Jeg prøvede bare at hjælpe en ven. Men jeg har ikke en idé om hvordan disse løses. Kunne du løse en så jeg kan løse resten?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nulreglen: et produkt er nul, hvis en eller flere af produktets faktorer er lig med 0 .

Du (eller din ven) må have lært, hvordan man løser 2.-gradsligninger.

           ax2 + bx + c = 0 ,

           beregn diskriminanten d = b2 - 4ac

           hvis d ≥ 0 beregnes de reelle rødder ved  x = (-b ± √d) / (2a)

           hvis d < 0 er der ingen reelle rødder


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

1. Benyt nulreglen

        (2x - 3)·(3x - 2) = 0  ⇒  2x - 3 = 0 ∨ 3x - 2 = 0 ⇒ x = 3/2  ∨  x = 2/3 .


Svar #5
10. september 2014 af hej2010 (Slettet)

thanks, kan godt klare resten! 


Skriv et svar til: har glemt hvordan det løses

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.