Matematik

Hurtigt spg om naturlig logaritme (negativ logaritme)

10. september 2014 af sejereje91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Jeg sidder med en opgave, hvor jeg har:

ln(\frac{l_2-l_0}{l_1-l_0}) = -ln(\frac{T_2}{T_1})

og har fuldstændig glemt mine logaritme regler..

Er det rigtigt at jeg kan skrive den negative logaritme om til

-ln(\frac{T_2}{T_1}) = ln(\frac{T_1}{T_2})

??
Eller hvordan er reglerne? kan ikke finde noget om den negative logaritme når jeg søger :-(
Og er det korrekt at hvis jeg tager exp på hver side, så opløses logaritmerne? så fremt at de har samme fortegn???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.

        -ln(a) = ln(1/a)

og    T2/T1 = 1 / (T1/T2)

exp() og ln() er hinandens inverse funktioner, så der gælder

        exp(ln(x)) = x = ln(exp(x))


Svar #2
10. september 2014 af sejereje91 (Slettet)

Tusind tak! :-)


Skriv et svar til: Hurtigt spg om naturlig logaritme (negativ logaritme)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.