Matematik

Har en matematik aflevering for og kan ikke finde ud af og lave den. Nogen der måske kan hjælpe.

11. september 2014 af jason838a (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser man det her: Pernille sender 3 gange så mange sms'er som anna og 325 sms'er flere end Iben. Tilsammen har de sendt 3042 sms'er. Hvor mange har de hver sendt?

Opstil en ligning ud fra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen:D

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2014 af PeterValberg

Du ved, at Anna (A) kun sender en tredjedel så mange sms som Pernille, - altså: A = P/3
Du ved, at Iben (I) sender 325 sms'er færre end Pernille, - altså: I = P - 325
Tilsammen sender de 3042, - altså: P + A + I = 3042

Indsæt udtrykket for henholdsvis A(nna) og I(ben) i ovenstående og løs ligningen mht P(ernille)
bagefter kan du let bestemme, hvor mange sms'er, Anna og Iben sender

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af mathon

                     Pernille               Anna              Iben              i alt                  
antal                3x                        x               (x-325)           3042


Svar #3
11. september 2014 af jason838a (Slettet)

Tak for svarene fandt ud af det :D

X+(x/3)+x-325=3042

1x+1(1x/3)+1x-325=3042

1x+1(?x)+1x-325=3042

1x+?+1x-325=3042

2,33333x-325=3042

2,33333x=3367

X=1443

Pernille: x=1443

Anna: x/3=1443/3=481

Iben: x-325=1118


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af mathon

rettelse

                     Pernille               Anna              Iben              i alt                  
antal                3x                        x               (3x-325)           3042
    


Skriv et svar til: Har en matematik aflevering for og kan ikke finde ud af og lave den. Nogen der måske kan hjælpe.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.