Matematik

Ligninger

11. september 2014 af Sofiewuhu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal løse nogen ligninger, men jeg er i tvivl om hvordan jeg gør det.

Så jeg håbede på nogen af jer kan forklarer mig, hvordan jeg løser en ligning? På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af mathon

Der er så mange typer ligninger, at en enkel løsningsmetode ikke lader sig formulere.

      Men generelt
                                du må
                                             addere/subtrahere samme tal på begge sider 
                                             multiplicere/dividere med samme tal på begge sider (ikke 0)
                                             opløfte i samme potens/uddrage samme rod på begge sider
                                             tage samme logaritme på begge sider


Svar #2
11. september 2014 af Sofiewuhu (Slettet)

Okay, tusinde tak. Må jeg prøve mig frem så godt jeg kan :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#2

Ja :)


Svar #4
11. september 2014 af Sofiewuhu (Slettet)

Tænkte på om du kunne hjælpe mig lidt her, har en ligning der hedder

5+x + 13-7x =72, og kan ikke rigtig forstå, hvad jeg skal gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

5 + x + 13 - 7x = 72      subtraher 5

x + 13 - 7x = 67      subtraher 13

x - 7x = 54      subtraher x med 7x

6x = 54      divider med 6

6x/6 = 54/6

x = 9    facit

:D


Svar #6
11. september 2014 af Sofiewuhu (Slettet)

Tusinde tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2014 af mette48 (Slettet)

Ved at indsætte gacit (her 9) i stedet for x i den oprindelige ligning og udregne højre og venstre side hver for sig, kan du se om du er kommet til den rigtige løsning.

5 + x + 13 - 7x = 72    x=9 indsættes

venstre side:     5+9+13-7*9 =27-63 = -36

højre side:        72

De 2 resultater er ikke ens så dit facit er forkert.

Du har lavet en fortegnsfejl


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Rettelse:

5 + x + 13 - 7x = 72

x + 13 - 7x = 67

x - 7x = 54

-6x/-6 = 54/-6

x = -9


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.