Matematik

matematik

11. september 2014 af kalleballe1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har problemer med denne opgave:

En eksponentielt voksende funktion f  har fordoblingskonstanten 3. 
Det oplyses desuden, at f (0) 5 f = .

Jeg skal udfylde et skema: 

x        0      3      6

f(x)    5      ?      ?

Kan I hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Fordoblingskonstanten er 3. Dvs, at f(x+3) = 2·f(x) for alle x. Derfor er

        f(3) = 2·f(0) , og f(6) = 2·f(3) .


Svar #2
11. september 2014 af kalleballe1 (Slettet)

f(3+3) = 6
f(3+6) = 9

or what ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Læs forklaringen i #1 igen. Fordoblingskonstanten er 3. Lægger man 3 til x, fordobles funktionsværdien.

        f(3) = f(0 + 3) = 2·f(0) = 2·5 = ...

        f(6) = f(3 + 3) = 2·f(3) = 2·2·5 = ...


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.