Matematik

vælg et tal

11. september 2014 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg kan ikke lige løse denne lining, jeg kan ikke få det til at stemme, jeg får et andet tal hvis jeg sætter tal ind i lingningen, nogen som kan forklare mig liningen?

vælg et tal. læg 3 til. tag det dobbelte. læg 4 til. halver resultatet. træk det tal fra, du først tænkte på. hvad er resultatet?

skal man lægge 3x*2 sammen til 6x? og så forsætte eller er jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Følg instruktionerne:

vælg et tal: x

læg 3 til:  x+3

tag det dobbelte:  (x+3)·2

læg 4 til:    (x+3)·2 + 4

halver resultatet:   ((x+3)·2 + 4) / 2

træk det tal fra, du først tænkte på:    ((x+3)·2 + 4) / 2 - x = (2x + 6 + 4)/2 - x = x + 5 - x = 5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af PeterValberg

Vælg et tal x

((x + 3)·2 + 4)/2 - x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vælg et tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.