Matematik

Kvadrat of toleddet størrelser

11. september 2014 af hej7400 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I R5 (reglen om kvadratet på en toleddet størrelse) benyttes vendingen ”plus eller minus det 
dobbelte produkt”. Forklar, hvad den dækker over.

Har brug for hjælp til den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af mathon

                         (a+b)2 = a2 + 2ab + b2

                         (a-b)2 = a2 - 2ab + b2

skriveforkortet
                         (a±b)2 = a2 ± 2ab + b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

        (a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab .

Vendingen dækker over det sidste led.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2014 af PeterValberg

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

plus/minus tegnet ± benyttes for at kunne skrive ovenstående i en enkelt formel

(a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2014 af mathon

Vendingen dækker over det dobbelte produkt, da ledrækkefølgen ikke er nævnt i #0.


Svar #5
11. september 2014 af hej7400 (Slettet)

Tak for hjælpen og begrundelserne!


Skriv et svar til: Kvadrat of toleddet størrelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.