Matematik

Opgave

12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej kan nogle hjælpe med denne her opgave? 

f(x)= x^2 og der punktet p (1,1) går gennem graf. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad går opgaven ud på?


Svar #2
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Vi skal beregne røringspunkt på tangents ligning. 

Jeg har gjort således: 

f(1,1)= 1^2+1=2 

f1(x)= 2x

f1(1,1)= 2 

Y= 2(x-1)+2= 2x-2+2= 2x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal beregne f(1) pg f '(1) og indsætte i tangentligningen. Her er x0 = 1. Det hedder ikke f(1,1) .

f(1) = 12 = 1 .

Man skriver f '(1), ikke f1(1,1) .   (1,1) er koordinatsættet til røringspunktet, dvs. x0 = 1, og f(x0) = 1.


Svar #4
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Er det korrekt? 

f(x)= x^2 

f(x0)= 1

f(y0)= 1

f(x)= a(x-x0)+y0

Så indsætter jeg min tal inde af den overstående formel: 

f(x)= 2·(x-1)+1= 2x-2+1= 2x+1 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det sidste lighedstegn er ikke korrekt, da -2+1 = -1 , ikke 1.

Man har  x0 = 1, og dermed f(x0) = f(1) = 1 , og f '(x0) = f '(1) = 2·1 = 2 .

Tangentens ligning skrives

      y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

         = 2 · (x - 1) + 1

         = ...

Det er forkert at skrive tangentens ligning som f(x) = ...


Svar #6
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Så man skal skrive på den måde: 

f(x)=x^2 

f(xo)= f(1)=1 

f1(x0)= f1(1)= 2·1= 2 

F(x)= 2·(x-1)-1= 2x-1+1= 2x -1 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den afledede funktion skrives f '(x) , ikke f1(x) . Det er en apostrof, ikke et 1-tal.

Lad være med at kalde tangentens ligning noget med f(x) eller F(x) . Dens ligning er

        y = 2x - 1


Svar #8
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Vil lige hurtigt tjekke om jeg regnet denne rigtig ud= x^2-3x p(2,-2) 

f(x)= x^2-3x 

f(x0)= 2

f(y0)=-2 

f`(x0)= 1·2=2 

y= 2·(x-2)+(-2)= 2x-2+(-2)= 2x-4 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er noget vrøvl at skrive f(x0) = 2 og f(y0) = -2 .

Man har x0 = 2 , og dermed er

f(x0) = f(2) = -2 .

Beregn først forskriften for den afledede funktion f '(x) , og beregn så f '(x0) = f '(2) . Din talværdi er ikke korrekt.


Svar #10
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

f`(x0)= 1 

f`(2)= 2·1= = 2

2·(x-2)+(-2)= 2x-4+(-2)= 2x-6 


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Du skal differentiere funktionen f(x) = x2 - 3x . Derved finder man forskriften for den afledede funktion
f '(x) , og i den indsætter man så x = 2 .


Svar #12
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Hvis jeg differentiere så får jeg x^2-3= 2x 

så indsætter jeg tal inde i formel: f`(x)= 2x 

så kan jeg ikke komme videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

I #8 har du defineret funktionen som f(x) = x2 - 3x . Differentier funktionen korrekt og beregn så f '(2) .


Svar #14
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Kan du ikke lige vise, hvad du mener, forstår det overhovedet ikke. 

Mener du 2^2-3*-2= 10 

f`(2)= 10*2=2= 20 

20(x-2)+(-2)= 20x-40+(-2)= 20x-42 


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Differentier funktionen f(x) = x2 - 3x :

        f '(x) = 2x - 3

og beregn så f '(2) = 2·2 - 3 = 4 - 3 = 1 .

Indsæt nu x0 = 2 , f(x0) = f(2) = -2 , og f '(x0) = f '(2) = 1 i tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

           = 1 · (x - 2) + (-2)


Svar #16
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

hvorfor skal man skrive 2*2-3? og hvordan får du a til 1? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Forskriften for f '(x) er  f '(x) = 2x - 3 , og derfor er

        f '(2) = 2·2 - 3 = 4 - 3 = 1 .

Da f '(2) = 1 , er det tangentens hældningskoefficient i røringspunktet (2 , f(2)).


Svar #18
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

så det giver 1x-4 


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Tangentens ligning er

       y = x - 4 .


Svar #20
12. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Så vil man løse denne her opgave på den måde: x^2 -2 p(1,-1) 

x0= 1

f(x0)=f(1)=-1 

f`(x)= så difinere jeg x^2-2= 2x-2 

f(2)=2*2-2= 2 

2·(x-1)+(-1)= 2x-3 


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.