Matematik

Bestem længden af R

13. september 2014 af Koburg58 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal bestemme længden i R i følgende formel:

\frac{1,5}{2,3}=\frac{33^2}{R^2}

Hvis jeg tager kvadratroden på begge sider får jeg

0,807=\frac{33}{R}

R = 40,89

Men hvis jeg plotter ligningen ind fra start i wordmat, får jeg

\frac{1,5}{2,3}=\frac{33^2}{R^2}

R = -40,86   V   R = 40,89

Hvorfor kommer det der V ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af 123434 (Slettet)

1,5/2,3=332/R2

R2*(1,5/2,3)=332

R2*(1,5/2,3)=1089

R^2=1669,8

√R2=√+-1669,8

R=-40,86 V R=40,86

Dvs. at både -40,86 og 40,86 er løsningen

V'et betyder og


Svar #2
13. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Men hvorfor er det nødvendigt at lave ± ved kvadratroden af 1669,8 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2014 af mette48 (Slettet)

både R=-40,86 V R=40,86 (v betyder og) er løsninger til opgaven da både -40,86  og 40,86 giver 1669,8 når de kvadreres


Svar #4
13. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Okay, men det må være 40,86 der er svaret, fordi længden kan da ikke være negativ. Har besvaret det i #0, jeg tager kvadratroden på begge sider. Ellers tusind tak for jeres svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2014 af peter lind

v betyder eller , ∧ betyder både og

R kan ikke samtidig være både -40,86 og 40,86


Svar #6
13. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#5

Til peter, så svaret er 40,86, fordi længden kan ikke være negativ ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2014 af peter lind

Det er korrekt


Svar #8
13. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Tusind tak for alle jeres svar


Skriv et svar til: Bestem længden af R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.