Matematik

svær 3.gradspolynomium

13. september 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle, der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: Dok3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af mathon

            

                          V(x)=4x^3-140x^2+1200x\; \; \; \; \; \; 0< x< 10

                          V{\, }'(x)=12x^2-280x+1200


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2014 af Singlefyren (Slettet)

Optimering af rumfang:

Kasse 1:

1. Opstil først et udtryk f(x) for kassens areal. (nemt hvis du først tegner. kald fx længden der bukkes for x)

2. Optimer dette udtryk (dvs. sæt f ' = 0)

Gør det samme hvor du bytter om på længde og bredde, altså hhv. 30 og 40 cm.

Kasse 2:

Det samme. husk at der bukkes lige meget i side og ende, dvs. begge kaldes x


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2014 af Singlefyren (Slettet)

Hov, glem det jeg skrev med "Gør det samme hvor du bytter om på længde og bredde" da den første kasse jo er 30 cm lang.


Svar #4
13. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

jeg forstår det slet ikke..


Svar #5
13. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

hvor er det lige netop (40-2x)(30-2x)*x der er udtrykket? altså hvorfor er der et -2x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2014 af Singlefyren (Slettet)

Fordi længderne bliver bukket x ind (formindsket) fra både højre og venstre. Tegn det evt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2014 af mathon

Tegn og forstå!


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2014 af Soeffi

Bilede vedlagt

Vedhæftet fil:kasse.jpg

Svar #9
14. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

mange tak for tegningen. Det hjalp meget, men forstår ikke de to sidste opgaver..


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2014 af Soeffi

Rumfanget af kassen er H·B·L = x·(30-2x)(40-2x)=4x3-140x2+1200x. Det afskårne areal er 4x2.

Det gælder endvidere at H, B og L alle skal være større end 0, dvs. 0<x<15 cm.


Svar #11
14. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

men hvis det afskårne areal er 4x^2 vil det så sige, at jeg skal erstatte x med den fundne værdi i optimeringsdelen? :) mange tak for hjælpen i øvrigt!


Skriv et svar til: svær 3.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.