Matematik

Algebra 2.

14. september 2014 af studenterpigenc (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej!
Sådan ser opgaven ud: 4gh+8/5-6hg+4/10+3hg
Jeg skal bare lige høre om den skal starte med -6hg+3hg fordi der i regnestykket står - foran 6 eller om den bare skal hedde 6hg+3hg? Der er jo forskel på 9hg og -3hg ;)
Tak :)

Har også lige et til...når regne stykker det sådan ud b/A-A/b-19+B/a-2 hvordan udregnet man så b/a-b/a ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af peter lind

Rækkefølgen af additionerne er ligegyldig


Svar #2
14. september 2014 af studenterpigenc (Slettet)

Ja, men jeg spørger om der skal stå - foran 6 tallet fordi det står der i stykket? Eller om der ikke skal være minus foran.
Og så spørger jeg om hvordan man udregnet b/A-b/a :)
Håber du eller en anden kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af peter lind

Du skal beholde minustegnet.

Det andet sæt på fælles brøkstreg


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

4gh+\frac{8}{5}-6hg+\frac{4}{10}+3hg

1gh + \frac{8}{5}+ \frac{4}{10}

\frac{8\cdot 10}{5\cdot 10}+\frac{4\cdot 5}{10\cdot 5}=\frac{80}{50}+\frac{20}{50} = \frac{100}{50} = \frac{10}{5}

= 1gh + \frac{10}{}5


Svar #5
14. september 2014 af studenterpigenc (Slettet)

Men de står jo forskelligt g og h og i det andet indlæg skrev du at de skulle være hver for sig?

Svar #6
14. september 2014 af studenterpigenc (Slettet)

Kan nogen svare på spørgsmål nummer 2? Hvordan man minusser det her: b/a-b/a

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#5

gh = hg


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#6

\frac{b}{a}-\frac{b}{a} = \frac{b-b}{a}


Svar #9
14. september 2014 af studenterpigenc (Slettet)

Så det her 2ab+ba+3 kan altså forkortes til 3ab+3?
Og tak :)

Og over: hvad giver det så?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#9

Ja, det kan det.

Til #8

Det kan ikke forkortes længere, da alle er ubekendte.


Svar #11
14. september 2014 af studenterpigenc (Slettet)

Okay, mange tak !
Er sidste spørgsmål, kan man så også forkorte 3a/b+1+1b/a til 4a/b+1?

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2014 af peter lind

Nej a/b og b/a er jo ikke ens


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#11

Mener du

3\frac{a}{b}+1+\frac{b}{a}

eller

\frac{3a}{b}+1+\frac{b}{a}


Skriv et svar til: Algebra 2.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.