Matematik

F'(x)=0 ved hjælp af figuren

14. september 2014 af Mrperle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har problemer med følgende opgave: 
Figuren viser grafen for en differentiabel funktion f samt tangenten til denne graf i punktet (-2, 3).
a) Bestem f '(-2) .
Løs ligningen f '(x) = 0.

Jeg har vedhæftet grafen. håber i kan hjælpe!

Vedhæftet fil: dif.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2014 af peter lind

Ifølge det vedlagte skal du løse ligningen f(x) = 0 og finde f'(2)

f(x) = 0 løser du ved at finde skæringerne med x aksen

f'(2) er hældningen af tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af Soeffi

(OK, kom for sent)


Svar #3
14. september 2014 af Mrperle (Slettet)

Hvordan finder jeg skæringerne med x aksen, når ligningen er lig med 0? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2014 af peter lind

Det giver ingen mening at tale om at ligningen er 0.

Du kan direkte på figuren aflæse skæringen mellem x aksen og kurven på figuren


Svar #5
14. september 2014 af Mrperle (Slettet)

Nu kan jeg godt se det! Jeg tænkte på at lave en udregning, men det kunne jo ikke lade sig gøre :)


Skriv et svar til: F'(x)=0 ved hjælp af figuren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.