Matematik

Hjælp til Ligning

14. september 2014 af Lucas191196 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bestemt potenssammenhæng har forskriften y = 1,9·x^2,42 

Hvilken x-værdi svarer til y = 7,7?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af SuneChr

Da løser man så ligningen
x2,42·1,9  =  7,7


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af peter lind

Løs ligningen 7,7 = 1,9*x2,42

Divider ligningen med 1,9 og opløft resultatet i potensen 1/2,42


Svar #3
14. september 2014 af Lucas191196 (Slettet)

Skal du ikke bruge logaritme?


Svar #4
14. september 2014 af Lucas191196 (Slettet)

Ved godt jeg skal løse ligningen 7,7 = 1,9*x^2,42, mere hvordan jeg gør det


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2014 af SuneChr

Man kan med fordel benytte logaritmer.
Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet og benyt logaritmeregnereglerne.
 


Svar #6
14. september 2014 af Lucas191196 (Slettet)

Hvad for en regel skal man bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2014 af SuneChr

log (xa) = a·log x
log (a·b) = (log a) + (log b)


Svar #8
14. september 2014 af Lucas191196 (Slettet)

Du ville ikke gøre mig den tjeneste at lave den, har virkelig svært ved det :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2014 af peter lind

du kan også bruge forslaget i #2

(x2,42)1/2,42 = x1 =x = (7,7/1,9)1/2,42


Skriv et svar til: Hjælp til Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.