Matematik

Matematik, Hjææælp

15. september 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver man opgave b + c?

Jeg får nogle mærkelige tal i opgave b..

Har vedhæftet et billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at vise dine egne resultater.

I b) skal man løse ligningen  N(t) = 10, hvor man benytter den fundne værdi for a.

I c) beregner man  N(50) / N(0) .


Svar #2
15. september 2014 af hejtykke2 (Slettet)

jeg får a = 0.0165728

og når jeg sætter N(t)=10 får jeg 0.1365


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din værdi for a er ikke korrekt. Benyt udtrykket for halveringstiden T1/2 udtrykt ved a:

        T1/2 = log(1/2) / log(a)


Svar #4
15. september 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Det har jeg gjort.

Jeg vedhæfter et billede af det, jeg har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er forkert at log(a) = log(0,5) . Det efterfølgende er også forkert. Man finder

        a = (1/2)1/30,17 = ...


Svar #6
15. september 2014 af hejtykke2 (Slettet)

kan det så passe af a = 0, 9773 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt. Funktionens forskrift er

        N(t) = 17,5 · (1/2)t/30,17 .


Svar #8
15. september 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Okay super.

Jeg forstår ikke, hvad du mener i opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Efter 50 år er stofmængden N(50) . Det udgør brøkdelen N(50) / N(0) af den oprindelige stofmængde. Beregn nu denne brøk og udtryk den som %.


Skriv et svar til: Matematik, Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.