Matematik

Tangentens ligning

15. september 2014 af MiraSand (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan forklare hvordan tangentens ligning findes( generelt) punkt fra punkt?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal bestemme ligningen for tangenten til grafen for en funktion f(x) i punktet (x0 , f(x0)) beregner man de to talværdier f(x0) og f '(x0) og indsætter i tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) .


Svar #2
15. september 2014 af MiraSand (Slettet)

#1

Hvis man skal bestemme ligningen for tangenten til grafen for en funktion f(x) i punktet (x0 , f(x0)) beregner man de to talværdier f(x0) og f '(x0) og indsætter i tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) .


Den her er vel den samme, som den nedenunder, ik?

y = f(x_0)+f'(x_0)*(x-x_0)


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.