Matematik

hjælp til matematik

16. september 2014 af melissa8 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

en iglo betyder grøndlansk hus . en iglo er snehytte , der med tilnærmelse er halvkugleformet.

snehytten opføres som en halvkugle ved at anlægge en indadgående selvbærende spiral af udskårne sneblokke.

Den udvendige diameter er 3,8 m og tykkelsen er sneblokkene er 20 cm

( massefylde for den anvendte sne 0,5g/cm3

Hvormeget veje igloen ?

Er der en som vil hjælpe mig me denne opgave hvordan man regner ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af peter lind

Lad V(r) være rumfanget af en kugle med radius r

Rumfanget ad sneen er så ½(V(3,8)-V(3,8-0,2) )

Ganger du det med massefylden får du massen


Svar #2
16. september 2014 af melissa8 (Slettet)

hvorfor ikke rumfanget af kugle. jeg har regnet på den måde.

4/3*3,14*r^3=28,73m2*0,5=143.65m3

jeg er simpelthen gået i stå med denne opgave. hvad er det jeg gør forkert her


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Igloen har en udvendig diameter på 3,8 m, så man skal beregne

        (1/2) · (V(3,8/2) - V(3,8/2 - 0,2))


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2014 af peter lind

Iglooen ligger på overfladen så det drejer sig om rumfanget over jorden altså en halv kugle.

Iglooen er ikke en massiv blok sne. Der er også en indre luftfyldt halvkugle. Da væggene er 20 cm skal du trække det fra for at få radius af den indre luftfyldte del
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn det ydre rumfang af halvkuglen og dernæst det indre rumfang af halvkuglen. Den ydre radius er

        rydre = 3,8m/2 = 1,9 m

Den indre radius er

        rindre = rydre - 0,2 m = 1,7 m


Svar #6
16. september 2014 af melissa8 (Slettet)

hvor kommer  tallet 0,2 fra :( 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er tykkelsen af en sneblok, 20 cm = 0,2 m .


Svar #8
16. september 2014 af melissa8 (Slettet)

når jeg har beregnet ydre og indrerumfang skal jeg så gange det med massefylde.?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2014 af peter lind

Du skal først trække de to rumfang fra hinanden, så du har sneens rumfang. Derefter skal du så gange med massefylden


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal så beregne forskellen mellem de to rumfang og gange det med massefylden.


Svar #11
16. september 2014 af melissa8 (Slettet)

tusind tak alle sammen: jeg har matematikangst derfor er jeg meget glad for jeres hjælpn :)


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.