Fysik

En pose med 150 g blyhagl bæres op i rundetårn, som er 36 m højt. Posen kastes ned på Købmagergade. Herved bliver 75% af den kinetiske energi omdannet til varme i blyhaglene.

18. september 2014 af jepper64 (Slettet) - Niveau: C-niveau

varmefylden er 130J/kg*C

Hvor meget stiger den potientielle energi når det bæres op i tårnet?

Hvad er hastigheden lige før de rammer jorden (ingen luftmodstand)

Hvor meget stiger blyhaglenes temperatur?

Please hjælp det er så svært :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af mathon

Hvor meget stiger den potientielle energi når det bæres op i tårnet?


                                        \Delta E_{pot}=m\cdot g\cdot \Delta h


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af mathon

Hvad er hastigheden lige før de rammer jorden? (ingen luftmodstand)

Al den potentielle energi omsættes til kinetisk energi

                  E{_{pot}}^{oppe}=E{_{kin}}^{nede}

                   m\cdot g\cdot \Delta h=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v{_{nede}}^{2}

                   v{_{nede}}=\sqrt{2\cdot g\cdot \Delta h}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af mathon

Hvor meget stiger blyhaglenes temperatur?

                 Q=0,75\cdot E_{kin}=m\cdot c\cdot \Delta T

                            0,75\cdot m\cdot g\cdot \Delta h=m\cdot c\cdot \Delta T

                            0,75\cdot g\cdot \Delta h= c\cdot \Delta T

                            \Delta T=\frac{0,75\cdot g\cdot \Delta h}{c}

                            


Svar #4
18. september 2014 af jepper64 (Slettet)

tak <3


Skriv et svar til: En pose med 150 g blyhagl bæres op i rundetårn, som er 36 m højt. Posen kastes ned på Købmagergade. Herved bliver 75% af den kinetiske energi omdannet til varme i blyhaglene.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.