Matematik

matematik

18. september 2014 af akm29 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der en der kan hjælpe med denne opgave 

I et trapez ABCD er AB og CD de parallelle sider. Vinkel A er 72o, AB =

136 cm, AD = 100 cm og CD er 63,1 cm.

Beregn trapezets ubekendte vinkler, siden BC samt arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af mathon

Beregn først |BD| med en cos-relation.

Beregn dernæst vinkel ADB.


Svar #2
18. september 2014 af akm29 (Slettet)

har du mulighed for at gøre det for mig, da jeg har glemt det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af mathon

    \left | BD \right |^2=|AD|^2+|AB|^2-2\cdot |AD|\cdot |AB|\cdot \cos(A)=

                         100^2+136^2-2\cdot 100\cdot 136\cdot \cos(72^{\circ})=20090,7

                                          |BD|=\sqrt{20090,7}=141,742


Svar #4
18. september 2014 af akm29 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :) 

har to op gaver til vil du os hjælpe med dem..


Svar #5
18. september 2014 af akm29 (Slettet)

Find x af ligningen:  = x + 4
                               a     3    

Find n af ligningen:
                                 c = s * t
                                          n

Find n af ligningen:  d =     L   
                                         f * n     + 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2014 af mathon

                     \frac{x}{a}=\frac{x}{3}+4       a\neq 0                       multiplicer med 3a

                      \left (\frac{x}{a} \right )\cdot 3a=\left (\frac{x}{3}+4 \right )\cdot 3a

                       3x=ax+12a

                       \left (3-a \right )x=12a

                        x=\frac{12a}{3-a}\; \; \; \; \; a\notin \{0,3\}

                        


Svar #7
18. september 2014 af akm29 (Slettet)

tusind tak 

denne her er den sidste 

I \Delta ABC er a = 8 cm, b = 10 cm og c = 12 cm.
Beregn:
a) Trekantens vinkler.
b) Trekantens areal.
c) Radius i trekantens indskrevne cirkel.
d) Radius i trekantens omskrevne cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2014 af mathon

a)

                              \cos(A)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc}

                              \cos(B)=\frac{a^2+c^2-b^2}{2ac}

b)
                              T=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{a^2-(b-c)^2}\cdot \sqrt{(b+c)^2-a^2}

                              T=\frac{1}{2}r\cdot (a+b+c)

c)

                               r=\frac{2T}{a+b+c}

d)

                              T=\frac{a\cdot b\cdot c}{4R}

                               R=\frac{a\cdot b\cdot c}{4T}


Svar #9
18. september 2014 af akm29 (Slettet)

tusind tak for hjælpen 


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.