Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Indeks for omsætning og omkostninger

19. september 2014 af idakruse94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er i gang med en opgave om indeks.
Fomlen på beregningen er sådan her indekstal =åretstal x100/Basisårets tal.
Men vis jeg tager de tal, jeg tror det er, bliver det et forkert tal. er der nogle der kan hjælpe mig, med en lidt beder forklaring, og hvordan jeg beregner det rigtig?

mvh. Ida


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2014 af Stats

2008 2009 2010 2011 2012 2013
  34     36    87      54     35     86

Dit tal 2008 er dit basis år

2009 : (36/34)*100 = 105,88
2010 : (87/34)*100 = 255,88
2011 : (54/34)*100 = 158,82

osv.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
20. september 2014 af idakruse94 (Slettet)

Jeg har prøvet at sidde lidt med det. Er bare ikke sikker på jeg, regner det rigtig ud:
jeg skal indeks for nettoomsætningen, og har disse tal:
2009/2010 - 202.162
2008/2009 - 299.098

Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2014 af Stats

2008-2009            2009-2010
  299.098                202.162

Basis år: 2008-2009 = 299.098

2008-2009: (299.098 / 299.098)*100 = 100
2009-2010: (202.162299.098)*100 = 67,59

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
21. september 2014 af idakruse94 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Indeks for omsætning og omkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.