Matematik

løs ligning

20. september 2014 af chbiehe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser man dette?
3*x/4=5

siger man: 
3*x/4*3=5*3
 og hvad gør man efter? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af Gandhara (Slettet)

Du skal isolere x.

1) gang med 4 på begge sider.

2) dividerer med 3 på begge sider.

Så skulle du gerne stå med x=...


Svar #2
20. september 2014 af chbiehe (Slettet)

Hvordan sætter jeg divider stykket ind efter jeg har ganget med 4

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#2

\frac{3x}{4}=5\Leftrightarrow 3x = 20\Leftrightarrow \frac{3x}{3}=\frac{20}{3}\Leftrightarrow x=6,7


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.