Matematik
hjælp til mat opgave
20. september 2014 af
Jens6554545 (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Vi har to funktioner givet ved:
f(x) = x^2 - 4x + 8
g(x) = 3x * e^(-x)
a) Bestem den værdi af x, hvor den lodrette afstand mellem grafen for f og grafen for ger mindst mulig.
Jeg har selv tænkt på at trække de to funtioner fra hinanden, derefter tager jeg den nye funktin differentier og sætter lig med 0, og så finder jeg max og min.
Er det rigtigt. Jeg er meget i tvivl.
Tak på forhånd
f(x) = x^2 - 4x + 8
g(x) = 3x * e^(-x)
a) Bestem den værdi af x, hvor den lodrette afstand mellem grafen for f og grafen for ger mindst mulig.
Jeg har selv tænkt på at trække de to funtioner fra hinanden, derefter tager jeg den nye funktin differentier og sætter lig med 0, og så finder jeg max og min.
Er det rigtigt. Jeg er meget i tvivl.
Tak på forhånd
Svar #2
20. september 2014 af Jens6554545 (Slettet)
Hej
den værdi jeg finder for minium er det så svaret?
den værdi jeg finder for minium er det så svaret?
Skriv et svar til: hjælp til mat opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
