Matematik

Lad x∈R​+ for: x^1.3 = 7

21. september 2014 af ztuema (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningen x1.3 = 7, og lad x∈R+

Jeg har ingen anelse om hvordan man løser denne her. Nogen der kan komme med en forklaring?

Jeg forsår godt at x skal være en del af de positive reelle tal, men hvordan løser man ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

                          x^{1,3}=7

                          \left (x^{1,3} \right )^{\frac{1}{1,3}}=7^{\frac{1}{1,3}}

                          x^{\frac{1,3}{1,3}}=7^{\frac{1}{1,3}}

                          x^1=x=7^{\frac{1}{1,3}}


Svar #2
21. september 2014 af ztuema (Slettet)

Tak! #1


Skriv et svar til: Lad x∈R​+ for: x^1.3 = 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.