Matematik

Hjælp kan ikke finde k

22. september 2014 af salima2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en linje l er givet ved:

l:y=-2x-3 

linjen m, går gennem punkterne A(2,k) og B(6,11)

Bestem k så m står vinkelret på l.

Hvordan gør jeg? er der en specefik formel jeg skal bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

For to linier, der er vinkelrette på hinanden, gælder det, at produktet af deres hældningskoefficienter er lig
med -1 . Linien gennem A og B skal derfor have hældningskoefficienten a = 1/2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2014 af mathon

Produktet af vinkelrette linjers hældningskoefficienter er -1.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2014 af mathon

Til beregning af m's
hældningskoefficient
har du: 

                         a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{11-k}{6-2}=\mathbf{\color{Red} \frac{1}{2}}


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2014 af mette48 (Slettet)

Hældning for linien l er -2 linien m skal have hældning 1/2

hældning AB (y2-y1)/(x2-x1) = (11-k)/(6-2) =(11-k)/4

(11-k)/4 = 1/2


Svar #5
22. september 2014 af salima2300 (Slettet)

super! mange tak for jeres hjælp!!!


Skriv et svar til: Hjælp kan ikke finde k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.