Matematik

matematik haster

24. september 2014 af 12hus (Slettet) - Niveau: 10. klasse

OPgaven lyder på . du skal tegne et rektangel i målestokforhold 1:"5 , rektanglet skal have et areak på 25 m2 

hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af kieslich (Slettet)

målestokforhold 1:"5 ??? Hvad betyder " ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af Therk

Arealet af et rektangel er givet ved formlen:

A = h\cdot b

eller med ord:

\text{Areal} = \text{h\o jde} \times \text{bredde}

25m^2 = h\cdot b.

Find nu selv på en af sidernes længde og regn den anden sidelængde. 25 går desværre ikke op i andre tal end 5, så medmindre du tegner et kvadrat med sidelængderne 5, skal du bruge en ikke-heltallig sidelængde. Eksempler du kan bruge:

\begin{align*} 25 & = 1 \cdot 25, \\ 25 &= 2\cdot 12{,}5, \\ 25 &= 4 \cdot 6{,25} \ldots \end{align*}

Når du har fundet dine sidelængder skal du dividere dem med 5 og tegne det. Det bliver dog lidt stort, da du skal tegne en streg på én meter, hvis sidelængden er 5 meter.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af Therk

"matematik haster"

som overskriften lyder er ikke så hensigtsmæssigt. Prøv at undgå at bruge ordet "haster". Du skal nok få dit svar hurtigst muligt alligevel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2014 af SuneChr

Mon ikke målestoksforholdet er  1 : 25 ?
1 : "5   ligner en fejlskrivning, da tasten for [ " ] og tasten for [ 2 ] er den samme.
Alle de virkelige længdemål skal så divideres med 25.    4 cm på papiret svarer til 1 m i virkeligheden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2014 af Therk

Det virker meget mere fornuftigt!

(Så meget kan det vist heller ikke have hastet)


Skriv et svar til: matematik haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.