Matematik

Matematik hjælp, tak :)

24. september 2014 af poet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Nogen der kan hjælpe mig med denne trekants-opgave? 

Sidder fast.. 

Vedhæftet! :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af PeterValberg

Længden af BD bestemmes vha. en sinusrelation

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af PeterValberg

Vha. de givne oplysninger kan du let bestemme alle vinkler i de to trekanter,
når du så har bestemt |BD| så kan |CD| bestemmes vha en sinusrelation.

|AC| = |AD| + |CD|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af 123434 (Slettet)

Kig på de værdier, som er angivet

Find siden lBCl, som også er siden a

B=41* A=60*

lACl, som er siden b, er 6 cm.

a/sin(60*)=6/sin(41)

a=6/sin(41)*sin(60)

a=7,9


Svar #4
24. september 2014 af poet (Slettet)

lACl er ikke 6? Det er da lADl der er 6?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke rigtigt, hvad du skriver. |AC| er ikke lig med 6 . Det er |AD|, og det er |BD| man bestemmer som dit "a".

Når man har bestemt |BD| kender man alle tre vinkler i trekant BCD sammen med siden |BD|, og man kan så bestemme |CD| ved at benytte en sinusrelation, som også forklaret i #1.


Svar #6
24. september 2014 af poet (Slettet)

Nu er jeg forvirret.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad er du forvirret over? Vi gjorde begge to opmærksom på fejlen i svaret i #3.


Svar #8
24. september 2014 af poet (Slettet)

Beregningerne i svar #3, giver ikke mening. 


Svar #9
24. september 2014 af poet (Slettet)

Jeg får lBDl til at være dette


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er korrekt, de giver ikke mening med den tilhørende tekst. I #5 forsøgte jeg at forklare, hvad det var som #3 beregnede.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Din talværdi er ikke korrekt. Du regner vinklerne i radianer i stedet for i grader.


Svar #12
24. september 2014 af poet (Slettet)

Nu er jeg med, TI-Nspire regnede med radianer, ja! Tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Matematik hjælp, tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.