Matematik

Find konstanterne

24. september 2014 af nøddeb (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = ax^2 + bx + c 

Man ved at et punkt (1,2) ligger på grafen og tangenten igennem p(0,f(0)), har ligningen y=x 

Hvordan bestemmes konstanterne?? 

Jeg har tangetens ligning, og prøvet at isolere, med ved at regne frem og tilbage, giver det ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af peter lind

Du har f(1) = 2

f(0)=0

og f'(0) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

hvad er forudsætningen for at f'(0) = 1 er gældende???

samt

f(0)=0

Hvordan forklares dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af peter lind

Tangenten til grafen for f(x) i (0, f(0)= er y = x.

Linjen og grafen må have samme y værdi i punktet så f(0) = 0

Hældningen af tangenten er 1 som er lig med f'(x) i punktet altså f'(0) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2014 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

hvordan ved du at hældningen er 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2014 af peter lind

Af at der i opgaven er tangentens ligning og dermed  hældningen er givet i opgaven


Skriv et svar til: Find konstanterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.