Matematik

Ligning for tangent

25. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har vedhæftet en løst opgave, som jeg lige skal vide om er rigtig, for jeg kan stille mit spørgsmål til den næste opgave :)

Såååå er et rigtigt det jeg har gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Svar #2
25. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Okay, så lyder den næste opave således: Bestem monotoniforholdene for f. Er det så for f(x)=x^4-3x^2-4 jeg skal finde det for? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ja, det er det. Du skal løse ligningen f'(x) = 0. Det er en tredjegradsligning, som kan faktoriseres. Benyt at den ene løsning til ligningen er x = 0 og find så de andre to løsninger ved at løse ligninger hver for sig i hver parentes. 


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.