Matematik

Tjekke min divisionsalgoritme

25. september 2014 af Dtu1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey folkens er der en der lige vil tjekke opg1) min divisionsalgoritme, får den til ikke at gå op, men vil bare være sikkerr :) 

Filen er vedhæftet og tak på forhånd! ':) 

Vedhæftet fil: HJEMMEOPGAVESÆT 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du kan selv tjekke dit resultat ved at udføre divisionsprøven.

Hvis

        p(z)/d(z) = q(z) + r(z)/d(z)

skal der gælde

        p(x) = q(z)·d(z) + r(z) .

Din division er ikke korrekt. Allerede i første trin har du ikke beregnet (2z3 +9z2 -z +10) - (2z3 -4z2) korrekt, da det bliver 13z2 -z +10 , ikke 5z2 -z +10, som du påstår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af SuneChr

1)  Den skulle give
    (z - 2)(2z2 + 13z + 25) + 60

2)  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1520367


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven drejer sig om polynomiumsdivisionen

        p(z) / d(z) = (2z3 +9z2 -z +10) / (z - 2) .

Da p(2) = 16 + 26 -2 +10 = 60, er det klart, at divisionen ikke vil gå op. Det er så også klart, at vi kan skrive divisionen

        p(z) / d(z) = (p(z) - p(2) + p(2)) / (z-2) = (p(z) - p(2))/(z-2) + p(2)/(z-2) ,

hvor divisionen  (p(z) - p(2))/(z-2)   vil gå op, dvs.

        p(z) / d(z) = (2z3 +9z2 -z -50) / (z - 2)  +  60 / (z-2)

                        = (2z2 + 13z +25)  +  60 / (z-2)


Svar #4
25. september 2014 af Dtu1 (Slettet)

Okay tak for hjælpen må prøve at dividere en gang til:-) og sune har lavet nr 2 rigtig, så hvorfor link?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det skyldes nok, at din Opg 2 har kørt nu i mange forskellige versioner i den sidste uges tid på Studieportalen.

I din besvarelse af Opg 2 har du ikke ganget polynomiet p(z) ud korrekt. man finder

        p(z) = a·(z2 -2z +5)·(z-8)

               = a·(z3 -10z2 +21z -40)


Svar #6
25. september 2014 af Dtu1 (Slettet)

jamen spurgte om opg1 og ikke opg 2 jo :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er korrekt at du kun spurgte om Opg 1. Nu har du så også fået feedback på Opg 2, som heller ikke er korrekt besvaret, se #5.


Svar #8
25. september 2014 af Dtu1 (Slettet)

Nåh okay troede det var korrekt:) men tak så! 

Har næsten lavet den rigtigt, min a værdi er også korrekt ikke? :)

men forstår ikke hvordan man kommer frem til 21z og ikke -11z? hvad har jeg gjort galt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Din fejl er, at (-2z)·(-8) = +16z og ikke -16z , som du påstår. Eftersom konstanten -40 inde i parentesen er korrekt, er din fundne værdi for a korrekt.


Svar #10
25. september 2014 af Dtu1 (Slettet)

okay tusinde tak andersen :) det var den eneste fejl i opgave 2 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis man nærlæser det, mangler der flere parenteser i mellemregningerne, hvor p(z) udregnes. Og som konsekvens af, at koefficienten til z er forkert, er dit endelige polynomium jo heller ikke korrekt.


Svar #12
25. september 2014 af Dtu1 (Slettet)

Hmm så længe reslutatet og fremgangsmåde er korrekt er det okay:) synes det er lidt svært, hvor der er parantes fejl... 


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Resultatet er jo netop ikke korrekt.

Hvor du starter med

        p(z) = a·(z-1-2i)·(z-1+2i)·(z-8)

mangler der parenteser i de næste to linier:

        p(z) = a·( (z-1)2 +(-4i)2 )·(z-8)

        p(z) = a·( (z2 +1 -2z) + (-4·(-1)) )·(z-8)


Svar #14
25. september 2014 af Dtu1 (Slettet)

Okay tak!:-)
kunne bare ikkke lige se hvor de manglede:-)

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Som du har skrevet det, for eksempel

        p(z) = a·(z-1)2 +(-4i)2·(z-8)

bliver a kun ganget med (z-1)2 , og (z-8) bliver kun ganget med (-4i)2 .


Svar #16
25. september 2014 af Dtu1 (Slettet)

Ja kan godt se det nu, det Gør så at hele resultatet bliver forkert jo.. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #17
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er jo en sjuskefejl fra din side, da det efterfølgende til og med

        p(z) = a·(z2 -2z +5)·(z-8)

er korrekt.

I #10 spurgte du, om den ovenstående udregningsfejl var den eneste fejl i din opgavebesvarelse. Hertil måtte jeg sige, at det var det ikke.


Svar #18
25. september 2014 af Dtu1 (Slettet)

Du har ret og kan kun sige tusinde tak:-)

Skriv et svar til: Tjekke min divisionsalgoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.