Fysik

Øvelse 6.2.4 Tryk og temperatur

26. september 2014 af EmmaNrgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp haster!!!

Jeg kan ikke lige finde ud af, hvordan jeg får startet på denne opgave (vedhæftet billede). Er det evt. en venlig sjæl, der kunne have lyst til at hjælpe?

Vedhæftet fil: duyivsukl.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af mathon

                P=\left (\frac{T}{288\; K} \right )\cdot \left ( 4,013\; bar \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2014 af mathon

detaljer

                      p_2\cdot V=n\cdot R\cdot T_2
                      p_1\cdot V=n\cdot R\cdot T_1           som ved divisiom
giver
                     \frac{p_2}{p_1}=\frac{T_2}{T_1}

dvs
                     \frac{p}{p_o}=\frac{T}{288\; K}

                     p=\left ( \frac{T}{288\; K} \right )\cdot (4,013\; bar)

og
                     T=\left (\frac{p}{4,013\; bar} \right )\cdot \left ( 288\; K \right )


Svar #3
26. september 2014 af EmmaNrgaard (Slettet)

Men hvordan hænger det sammen med den formel, der står, jeg skal bruge?

(p*V)/T=n*R


Svar #4
26. september 2014 af EmmaNrgaard (Slettet)

Tusind tak!


Svar #5
26. september 2014 af EmmaNrgaard (Slettet)

Lige et spørgsmål mere: Hvor får du de 4,013 bar fra?


Svar #6
26. september 2014 af EmmaNrgaard (Slettet)

Lige meget jeg har fundet ud af det :-)


Skriv et svar til: Øvelse 6.2.4 Tryk og temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.