Matematik

Opgave

26. september 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan differencer man -x

Er det bare -2x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af mathon

     Ja


Svar #2
26. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Man kan ikke differner -5/2. Kan man? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det kan man. Differentialkvotienten af en konstant funktion er lig med 0.

(man differentierer).


Svar #4
26. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg har en funktion, som jeg skal differentiere: 

g(x)= -x^2 +5x-5/2. 

Jeg har gjort således: 

g(x)= -2x+5 

Vil det være korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, men du skal skrive

        g '(x) = -2x + 5 .


Svar #6
26. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Det oplyses, at graferne for f og g har netop et fælles punkt Q 

Bestem koordinasættet til Q

Jeg har gjort således: 

f(x)=g(x)

x2-x+2=x2+5x-5/2 

Jeg kan ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Isoler x af den ligning.

        6x = 9/2 .


Svar #8
26. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Det får jeg 3 til 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #10
26. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

så til 27 


Svar #11
26. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Altså vil jeg gøre således: 

2x2-6x+4,5 

Så finder jeg diskriminaten

-(-6)^2-4-2*4,5= 0 

jeg bruger denne her formel derefter: 

-b+kvadrot af d/2·a 

-(-6)-0/2·4

6/4= 1,5

derefter indsætter jeg min tal inde ved f(x)=1,5^2-1,5+2= 2,75 

Hermed har fundet koordinat til (1,5 og 2,75) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, lad være med at gætte. Isoler x af ligningen

        6x = 9/2

         x = (9/2) / 6 = ...


Svar #13
26. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Det giver 0,75 hvor skriver du 6/9/2? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg skrev ikke 6/9/2 . Jeg angav hvorledes løsningen skulle beregnes.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.