Matematik

Husgavlens Areal.

27. september 2014 af NannaDanvel (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Tegingen viser en husgavl. Beregn gavlens areal med de angivne mål. 

Vedhæftet fil: GetAttachment.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af Heptan

Beregn først arealet af rektanglet, derefter trekanten. Læg de to arealer sammen, og du har det samlede areal


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2014 af Heptan

A=A_\square +A_\triangle

A_\square =2,25\cdot3,9

A_\triangle =\frac{1}{2}hg

hvor h er højden af trekanten og g er grundlinjen af trekanten.

h=3,5-2,25

g=3,9

Alle værdier har enheden m (meter)


Svar #3
27. september 2014 af NannaDanvel (Slettet)

#2

A=A_\square +A_\triangle

A_\square =2,25\cdot3,9

A_\triangle =\frac{1}{2}hg

hvor h er højden af trekanten og g er grundlinjen af trekanten.

h=3,5-2,25

g=3,9

Alle værdier har enheden m (meter)

Jeg forstår ikke metoden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2014 af Heptan

#3 Bruger plus, minus, gange og dividere


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3

A = Arektanglen · Atrekanten 

Arektanglen = 2,25 m · 3,9 m = 8,775 m

Atrekanten = (1/2) · (1,25 m · 3,9 m) = 2,437 m

A = 8,775 m · 2,437 m = 21,384 m2


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2014 af Heptan

#5 kvadratmeter


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

De to arealer skal adderes, ikke ganges med hinanden. Rektanglets og trekantens arealer er i m2 .

Alternativt deler den lodrette midterlinie figuren i to kongruente trapezer med de to parallelle sider a = 2,25 m og b = 3,5 m og med højden h = 3,9m/2 .  Gavlens areal er da

        A = 2 · h · (a+b)/2 = h · (a+b) = 3,9 · (2,25+3,5)/2 = 11,2125 m2


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Det er korrekt, skulle lige have bemærket det i #2 eller #3, tak for bekræftelsen :)


Skriv et svar til: Husgavlens Areal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.