Matematik

Spørgsmål til besvarelse af ligninger og grafer.

28. september 2014 af Cpt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har fået disse opgaver:

Find ved beregning løsningen til:

0,25x+1=2

-x+4=-3x+14

x-1=0,5x

0,5x-2=x+2(x-1)

6(9x+4)≤-6(8x-4)

3(x-1)<3x-4

x+2>0,8x+1

4x-2(x-1)≤-0,5(2-4x)+3

En linie går gennem punkterne (2,4) og (5,7).

Bestem en forskrift for liniens ligning

Går linien gennem (-2,1)?

Hvis linien skal gå gennem punktet (3,y), hvad er y så?

Nogen der kan hjælpe? For jeg koger helt til matematik!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er først 4 lineære ligninger, hvor man skal isolere x.

Dernæst er der 4 lineære uligheder. De kan løses på samme måde som lineære ligninger, dog så ledes, at hvis man ganger eller dividerer på hver side af uligheden med et negativt tal, skal uligheden vendes.

For opgaven med linien gennem to punkter benytter man, at begge punkter skal tilfredsstille den samme lineære forskrift

        y = ax + b .

Indsæt de to punkters koordinater og løs ligningssystemet i a og b.

Undersøg derefter, om punktet (-2,1) tilfredsstiller den fundne forskrift. Indsæt endelig x = 3 og beregn den tilhørende y-værdi.


Skriv et svar til: Spørgsmål til besvarelse af ligninger og grafer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.