Matematik

Tennisbold udregning

28. september 2014 af Yasmiinaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej, jeg har en opgave jeg ikke helt kan gennemskue, håber i kan hjælpe mig.
Det lyder sådan her: " en bordtennisbolds diameter må variere mellem 37,2 mm og 38,2 mm i diameter. Hvor mange procent er den største bold større end den mindste bold?

Hvordan kan jeg regne det ud?

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Beregn differencen mellem diameterne og tag derefter differencens procent af den største af diameterne. 

%størrelse = 1 / 38,2 mm · 100 = ... 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal beregne rumfangene af den store og den lille bold

V = 4/3* π*r3

Du skal så finde forskellen mellem disse, dividere dette med den lille bolds rumfang og til sidst omregne det til % ved at gange med 100%.


Svar #3
28. september 2014 af Yasmiinaa (Slettet)

Okay , hvad betyder "differencen" ?

Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Rettelse til #1: 

Jeg havde af en mærkelig grund overset, at der var tale om rumfanget. Benyt fremgangsmåden i #2. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Hvis sammenligningen er på diametrene:

%størrelse = (38,2mm-37,2mm)/37,2mm *100% = 1/37,2 *100% = ...

Da det ikke i opgaven specifikt fremgår om det er diametrene eller rumfanget der tænkes på, er begge gyldige resultater :)


Svar #6
28. september 2014 af Yasmiinaa (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

#5
Sådan opfattede jeg det også, men mon ikke der er tale om rumfanget?

Svar #8
28. september 2014 af Yasmiinaa (Slettet)

Når jeg skal finde forskellen skal jeg så minus de to rumfanget med hinanden?

Brugbart svar (1)

Svar #9
28. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

#8

ja


Svar #10
28. september 2014 af Yasmiinaa (Slettet)

Tak jeg har fundet ud af opgaven. Igen tak for den store hjælp :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

#8 og dividere med det mindste rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Er vist lidt søndagstræt. I #1 rettes udtrykket til 

%størrelse = 1 / 37,2 mm · 100 % 


Svar #13
28. september 2014 af Yasmiinaa (Slettet)

jeg har lige et hurtigt spørgsmål:hvorfor skal jeg dividere forskellen med den lille bolds rumfang? hvad er grunden til det?


Brugbart svar (1)

Svar #14
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Du skal finde den store bolds rumfang i forhod til den lille bolds rumfang. Derved bliver det som du udregner en procentdel af den lille bolds rumfang.


Skriv et svar til: Tennisbold udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.