Matematik

ligninger

28. september 2014 af qwerf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvem kan hjælpe med at denne opgave vil meget gerne have en grundig forklaring på alt da jeg ikke forstår selve opgaverne

1) \frac{2}{3}x+\frac{1}{5}=-\frac{4}{7}x\frac{3}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af mathon

    \frac{2}{3}x+\frac{1}{5}=-\frac{4}{7}x{\color{Red} \mathbf \, ?\, }\frac{3}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af peter lind

Mangler der ikke et tegn mellem x og 3/4 ?

Gang ligningen med 3*5*7*4


Svar #3
28. september 2014 af qwerf (Slettet)

My bad, det er - der skal stå efter x


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af mathon

                    \left (\frac{2}{3}x+\frac{1}{5} \right )\cdot 420=\left (-\frac{4}{7}x-\frac{3}{4} \right )\cdot 420

                     280x+84=-240x -315

                     520x= -84-315=-399

                     x= \frac{-399}{520}


Svar #5
28. september 2014 af qwerf (Slettet)

hvorfor ganger du med 420?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2014 af mathon

#5

           …for at bortskaffe nævnerne


Svar #7
28. september 2014 af qwerf (Slettet)

Har aldrig hørt om det trick før


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.