Matematik

integration ved substitution

28. september 2014 af Gymgy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med at udregne disse og forklare hvordan man gør?

Jeg skal integerer dem.

(2x-1)6

Grænseværdierne er b=1 a=0

2x / x- 1 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af SuneChr

1)   Sæt    t = 2x - 1          dt = 2dx
2)   Sæt    t = x2 - 1           dt = 2xdx


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af mathon

                          \int_{0}^{1}\left ( 2x-1 \right )^{5}dx=\frac{1}{2}\cdot \int_{-1}^{1}t^{5}dt=\frac{1}{12}\cdot \left (1^6-\left ( -1 \right )^6 \right )=0


Svar #3
29. september 2014 af Gymgy (Slettet)

Kan ikke helt se hvorfor du løfter op i 5 og derefter får en ny grænseværdi


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af mathon

   

                          \int \frac{1}{x^2+1}2xdx=\int \frac{1}{t}\, dt=\ln\left | t \right |+k=\ln\left | x^2-1 \right |+k


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.