Matematik

Ekspandere et udtryk

28. september 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Er her nogen, der kan hjælpe med at ekspandere:

1/(x4-x2)?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        \frac{1}{x^{4}-x^{2}}=-\frac{1}{x^{2}}\cdot \frac{1}{1-x^{2}}=-\frac{1}{x^{2}}\cdot \sum_{k=0}^{\infty}x^{2k}


Svar #2
28. september 2014 af Haxxeren

#1

Hvordan kan man omskrive det til:

1/(x2-1) - 1/x2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at udregne

        \frac{1}{x^{2}-1}-\frac{1}{x^{2}}=\frac{x^{2}-(x^{2}-1)}{x^{2}(x^{2}-1)}=\frac{1}{x^{2}(x^{2}-1)}


Svar #4
29. september 2014 af Haxxeren

#3

Jeg har fanget den, tak.


Skriv et svar til: Ekspandere et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.